Laagdrempelig notarisbureau waarin normaal Nederlands wordt gesproken.
Laagdrempelig notarisbureau waarin normaal Nederlands wordt gesproken. Foto: Brian Elings

'Alles is hier, dus waarom verder zoeken?'

WEESP Ongeveer dertig jaar geleden kwam Niels van de Griend hier terecht als kandidaat-notaris bij Van Elten Notaris. Niet lang daarna werd hij benoemd als notaris in Weesp.

Van de Griend is toen ook in Weesp gaan wonen. “Dat was ‘natuurlijk’, omdat Weesp voor mij als ondernemer maar ook als bewoner alles te bieden heeft wat je zoekt in een stad. Ik zeg altijd dat Weesp tegelijk klein en groot genoeg is", legt hij uit. “Het heeft alles: natuur, historie, waterrijk, winkels en is sociaal en cultureel. Dan kun je je dus wel voorstellen waarom Weesp zo populair is.”

Als notaris is Van De Griend voornamelijk verbonden met Weesp en de omgeving. “Alles is hier, dus waarom verder zoeken?” Voor een notaris hoeven Weespers dus niet ver te kijken. “Wij hebben een algemene praktijk en bieden in beginsel alle notariële diensten aan. Voor zover meer specialisme nodig is verwijzen we naar andere kantoren.”

Als algemene notarispraktijk zien zij dat de wereld verandert, en zij veranderen mee. "De algemene praktijk is eigenlijk ons specialisme en we bieden standaard maatwerk. Door digitalisering, blockchain en dergelijke zal de wereld in de toekomst behoorlijk veranderen en wij veranderen daarin mee. In de tussentijd is Notarisweesp een laagdrempelig notarisbureau waarin normaal Nederlands wordt gesproken voor jouw huis, zaak en gezin.”