In augustus vierde Jantine Lauterslager het 30-jarig bestaan van ChaCha.
In augustus vierde Jantine Lauterslager het 30-jarig bestaan van ChaCha.

'Er is voor ieder wat wils'

WEESP Afgelopen augustus vierde Jantine Lauterslager het 30-jarig bestaan van haar winkel ChaCha Casuals. Een echt feestje ervan maken ging niet, maar Lauterslager werd wel heel blij verrast door haar vaste klanten, waarvan sommige ook al dertig jaar bij haar komen winkelen. “Ik kreeg bloemen en allerlei cadeautjes, zo hartverwarmend.”

Destijds is ze eigenlijk een beetje de modebranche ‘ingerold’. Haar toenmalige vriend, nu echtgenoot, was al werkzaam in de branche en dat zag Lauterslager ook wel zitten. “Ik heb toen in de avonduren mijn textielpapieren gehaald en ben een eigen zaak begonnen.”

Ruim dertien jaar zat de winkel op het Binnenveer voordat Jantine naar het huidige pand aan de Nieuwstraat verhuisde. “We wisten toen dat er een aantal nieuwbouwwijken zouden komen en dat Weesp zou gaan groeien. Een groter pand was best wel spannend, want bij de uitbreiding hoorden ook hogere kosten en meer personeel. Maar binnen een jaar was het al een succes op de nieuwe locatie, en nu zit ik er nog steeds.”

Het fijne aan de modewinkels in Weesp vindt Lauterslager dat elke zaak andere merken verkoopt, ook nu er steeds meer modezaken bij komen. "Daardoor versterk je elkaar en is het ook heel aantrekkelijk voor mensen om in Weesp te winkelen. ChaCha blinkt daarin uit met een goede mix van merken, waardoor iedereen voor een leuke prijs een leuke set bij ons kan kopen. Er is voor ieder wat wils.”