GAD rijdt nieuwe routes en loopt daardoor vertraging op.
GAD rijdt nieuwe routes en loopt daardoor vertraging op. Foto: WeesperNieuws

WEESP Ook dit jaar liet de GAD zich weer verrassen door de toename van het aantal kerstbomen. Afgelopen vrijdag zouden alle bomen worden opgehaald in Weesp, maar dit was op veel plekken niet het geval. Met als gevolg dat de stad nu bezaaid is met kerstbomen.

Niet alleen Weesp ligt vol met kerstbomen. De GAD heeft de planning niet gehaald en dat heeft met een aantal factoren te maken.

Dit weekend kregen we ook een ingezonden brief binnen over dit onderwerp.

Het GAD heeft problemen met het inzamelen van de kerstbomen, maar wijt dat in de eerste plaats niet aan eigen tekortkomingen maar aan de hoeveelheid bomen die aan de kant zijn gezet. Dat zijn er meer dan de GAD had verwacht.” Goed excuus zou je denken, alleen, een jaar geleden stond exact hetzelfde bericht in het WeesperNieuws. Leest u even mee op 11 januari 2021: 'GAD-medewerkers maken overuren met kerstboominzameling. Er was binnen de GAD op gerekend dat er meer kerstbomen langs de weg zouden liggen. Maar zó veel is toch wel een verrassing, erkent een woordvoerder. “Het aanbod is groter dan waar we op waren voorbereid.” '- Christian Zierleyn

Reactie GAD

Wat Zierleyn hier laat zien is dat de GAD, net als afgelopen jaar, weer verrast is over het aantal kerstbomen aan de weg. Woordvoerder van de GAD Laura Kort reageert :“We hebben te maken met weer een enorme toename aan bomen omdat mensen het toch net iets gezelliger willen maken tijdens de lockdown. Vrijdag hebben we de planning inderdaad niet gehaald en daarom zijn we zaterdag doorgegaan met het inzamelen van de kerstbomen. Ook dit bleek niet genoeg. Het maken van langere dagen is niet haalbaar omdat het fysiek zwaar werk is.” Naast het aantal bomen noemt ze ook uitval door ziekte als een van de problemen. “We hebben ter compensatie externe werknemers ingehuurd via BBI.” Dit bleek ook niet voldoende toereikend.

Efficiëntere route

De GAD is met ingang van het nieuwe jaar nieuwe routes gaan rijden. "We wilden werknemers de tijd geven om de nieuwe routes te leren kennen. De nieuwe routes moeten ervoor zorgen dat we efficiënter te werk kunnen gaan.” Tot zover heeft dit nog niet geresulteerd in een andere situatie rond de inzameling van de kerstbomen vergeleken met vorig jaar.

Wanneer uw kerstboom nog niet is opgehaald kunt u een melding maken bij de GAD. Mevrouw Kort laat weten dat bellen het snelst zal werken. De GAD is bereikbaar via 035-6991888.

Langere dagen maken is niet haalbaar omdat het fysiek zwaar werk is

Lees verder op Extra

Afbeelding