Afbeelding
Foto: Brian Elings

Vertrouwd vakmanschap blijft in de familie bij autobedrijf Griffioen

B2B

Henk Griffioen heeft het gelijknamige autobedrijf waar hij jarenlang zijn ziel en zaligheid in heeft gelegd overgedragen aan zijn zoon Robert. Wat blijft is al het goede van Henk, maar natuurlijk wel met een ‘Robert-sausje’. Wat in dit geval wil zeggen dat de focus wat meer richting verkoop gaat.

Een gesprek met Henk en Robert Griffioen is als een wandeling over Memory Lane en daarna rechtsaf naar Future Avenue. Waarbij de rolverdeling vooraf vast ligt. Henk Griffioen is oprichter en naamgever van het universele garagebedrijf aan de Bloemendalerweg en neemt de geschiedenis voor zijn rekening, richting de overname door zijn zoon Robert die recent heeft plaatsgevonden.

Zestig jaar

Henk Griffioen dus. Al 71 jaar. Dat geef je hem niet, maar hij werkt toch echt al nagenoeg zestig jaar met auto’s, waarvan vanaf zijn zestiende ‘in het echie’ ,want toen haalde hij zijn monteursdiploma’s. “Daarvoor deed ik als jochie vanaf een jaar of 10 al allerlei werkzaamheden bij het garagebedrijf van Jan van der Pouw in ..