Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

GAD belooft beterschap, maar garandeert niets

Algemeen

WEESP De GAD belooft beterschap en werkt de komende tijd verder aan het verbeteren van de bedrijfsvoering en de dienstverlening, maar kan niet garanderen dat in de toekomst niet weer problemen ontstaan met het ophalen van afval. De GAD zal dit dan zo snel mogelijk laten weten.

Dit is een van de resultaten van overleg tussen de gemeente en de GAD naar aanleiding van de problemen met het ophalen van afval de afgelopen maand. De afgelopen periode hebben de gemeente en de GAD meerdere meldingen ontvangen van niet tijdig geleegde containers, en kerstbomen en meest recent het PMD-afval in de binnenstad werden niet op tijd opgehaald. De gemeente heeft nauw met de GAD overlegd over de oorzaken en oplossing van deze problemen.

“In 2021 kreeg de GAD de opdracht van de deelnemende gemeenten om flink te bezuinigen. De GAD is daarmee aan de slag gegaan. De grootste maatregel per 1 januari 2022 is het efficiënter maken van het legen van kliko’s in de wijken: andere inzamelingsfrequenties, nieuwe indeling van de wijken, andere inzet van personeel en voertuigen. Ook de inzameling van oud papier veranderde. Voor de GAD zou dit in normale tijden al een enorme opgave zijn, maar ook deze organisatie heeft te maken met de gevolgen van de coronapandemie”, aldus laat de gemeente weten. Sinds afgelopen najaar heeft de GAD veel te maken met uitval van medewerkers. In de inzameling op straat, maar ook op kantoor en dit heeft geleid tot haperingen in de voorbereiding, planning en uitvoering van de dienstverlening. Daarnaast kon het GAD niet altijd alle nodige uitzendkrachten krijgen. Hierdoor is de inzameling van PMD-zakken en kerstbomen helaas meerdere keren niet op tijd uitgevoerd.