Monique Houtzager ontvangt u graag tijdens het inloopspreekuur.
Monique Houtzager ontvangt u graag tijdens het inloopspreekuur. Foto: Linseyfotografie

Veel interesse voor inloopspreekuur uitvaartzorg

Algemeen

Gesponsord bericht

WEESP Praten over het eigen afscheid of de invulling van de uitvaart; veel mensen schuiven dat graag steeds voor zich uit. Uitvaartondernemer Monique Houtzager van In Memoriam Uitvaarten biedt dit gesprek op een zo laagdrempelig mogelijke manier aan.

Vorig jaar april is Monique met deze wekelijkse inloopspreekuren begonnen. Op deze manier wil ze Weespers en omwonenden de gelegenheid geven om te kunnen praten over hun eigen afscheid, of dat van een naaste. Het spreekuur wordt goed ontvangen. Tijdens het spreekuur kunnen vragen worden gesteld maar is er ook ruimte voor een kopje koffie en een luisterend oor.

Inloopspreekuur

De koffie staat elke dinsdag klaar tussen 12.30 en 13.30 uur in de foyer van City of Wesopa, Herengracht 23. Weespers en omwonenden kunnen daar met al hun vragen over hun afscheid en uitvaartwensen terecht. Daarnaast is er gelegenheid om persoonlijk kennis te maken met uitvaartbegeleider Monique Houtzager. Zij informeert u graag over de mogelijkheden van een persoonlijke (eigentijdse) uitvaart, over passende geschikte locaties in de regio en over dementievriendelijke uitvaartverzorging. 

Uitvaartwensen bespreken

“Als mensen dat willen, kunnen we de uitvaartwensen bespreken voor hun eigen afscheid of dat van een naaste. Ik geef daarbij meteen inzicht in de bijbehorende kosten. Ook kan ik op basis van een polis-check uitzoeken wat de huidige waarde van een uitvaartpolis is. Deze zaken kunnen we natuurlijk op afspraak ook later in alle rust bespreken in de eigen, vertrouwde omgeving.”

City of Wesopa

Monique is blij met de City of Wesopa als locatie voor het inloopspreekuur: “De City of Wesopa ligt midden in het centrum van Weesp. Daarbij sluit het spreekuur goed aan bij het maatschappelijke doel van dit theater. Soms komen mensen gewoon even een kopje koffiedrinken. Ik ben er met een luisterend oor.”

In Memoriam Uitvaarten organiseert in het theater ook herdenkingsconcerten, zoals op 31 oktober jl. het bomvolle Gospelconcert door het ABC Gospel Choir uit Amsterdam, en lezingen door rouwdeskundigen rondom de thema’s rouw en verlies.

Contact opnemen

Ga voor meer informatie naar www.inmemoriamuitvaarten.nl of neem telefonisch contact op met Monique Houtzager via 06-23309339 of monique@imuitvaarten.nl.