Afbeelding
Foto: Brian Elings

Imker Gert Admiraal leert Weespers de fijne kneepjes van het vak

Algemeen

WEESP Wie een bijdrage wil leveren aan de instandhouding van de bij, kan zich melden voor een cursus bij de Weesper imker Gert Admiraal.

Jaren geleden deed imker Gert Admiraal zelf mee met een cursus ‘Bijen houden’. Terwijl het hem op voorhand nog niet zo interesseerde, maar na aandringen van zijn moeder het toch deed, was Gert na een aantal zaterdagen de cursus te hebben gevolgd verkocht. Nu wil hij zijn enthousiasme en kennis van het vak delen door middel van de basiscursus bijenhouden.

Op 5 maart gaat de cursus “basiscursus bijenhouden” van start. Deze cursus bestaat uit vier theorielessen gevolgd door ruim 10 praktijklessen. De cursus biedt de mogelijkheid wat meer te weten te komen over de honingbij en het belang van het voortbestaan van bijen. Ook wordt er accent gelegd op het belang van de biodiversiteit voor onze leefomgeving. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

In de cursus komen de volgende zaken aan de orde: de samenstelling van een bijenvolk, de jaarlijkse cyclus van een bijenvolk, bijenproducten, controle over het zwermgedrag van bijen, bijengezondheid en het belang van drachtplanten en biodiversiteit.

De cursus wordt gegeven in de sfeervolle theetuin van Weesp. De cursus wordt na voldoende kennis en kunde afgesloten met een erkend diploma van de NBV (Nederlandse bijenhouders vereniging).

Voor verdere informatie kunt u mailen naar gertadmiraal@gmail.com