Afbeelding
Foto: André Verheul

De 49e editie van de ‘Nacht van Weesp’ gaat door

Algemeen

WEESP - Voor het eerst na twee jaar gaat ‘De Nacht’ weer van start. In hartje Weesp verzamelen zich meer dan honderd auto’s die twee trajecten afleggen die bestaan uit kaartlezen en routebeschrijving.

De ‘Nacht van Weesp’ wordt jaarlijks georganiseerd door de Autosportvereniging De Vechtstreek. Dit jaar is het de de 49e editie waarmee het evenement nationale bekendheid heeft. Mensen vanuit heel Nederland komen ervoor naar Weesp, vanwege de grote amusementswaarde en autorittensport kwaliteit. Tijdens ‘De Nacht’ rijden de deelnemers een bepaalde route waarbij zij zo min mogelijk fouten mogen maken op het gebied van kaartlezen en routebeschrijving. Het gaat er niet om wie het snelst is, maar wie het minste fouten heeft gemaakt tijdens het traject. Er kan worden ingeschreven in verschillende klassen, met onderscheid in prestatieniveau en categorie autoklasse. Iedere auto kan meedoen: van mooie Porsche 944 tot een oude Ford Mustang uit 1965. De inschrijving voor het grote autosport evenement is inmiddels geopend, en de aanmeldingen lopen op.

Er is op dinsdag 10 mei 2022 een instructie avond in de kantine van voetbalvereniging FC Weesp, zodat de start op zaterdag 14 mei vlekkeloos zal verlopen. 14 mei om 17:30 start de wedstrijd, die begint -en eindigt in het nieuwe pand van Volvo Stern Weesp aan de Hogeweijselaan. De prijsuitreiking volgt op zondagavond 15 mei in de kantine van voetbalvereniging FC Weesp.