Opruimwerkzaamheden in volle gang op de Korte Stammerdijk.
Opruimwerkzaamheden in volle gang op de Korte Stammerdijk. Foto: WeesperNieuws

WEESP Afgelopen vrijdag raasde storm Eunice door Weesp. Met een wiebelend kruis op de kerktoren, vliegende dakpannen, kletterende zonnepanelen en omvallende bomen heeft de storm ook in Weesp flink huisgehouden.

Donderdagmiddag werd bekend dat het treinverkeer stil zou komen te liggen. Maar vrijdagmiddag begon de destructieve storm pas echt goed. De eerste boom die viel was aan de Boternesserstraat. Maar het duurde niet lang voor er nog meer schademeldingen werden gedaan. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen, maar de schade loopt wel op.

In de app Weesper Burgerwacht werd gemeld dat het groene kruis op de toren van de Laurentiuskerk wiebelde. Cees van Vliet, eigenaar van de kerk, begreep dat mensen hierdoor ongerust kunnen worden. Het huis dat bij een eventueel vallend kruis het meest gevaar liep, was het witte pand van de in maart vorig jaar overleden Thomas Posthuma op de hoek Herengracht/Blomstraat. “Ik heb contact opgenomen met de familie en gezegd dat ze zich geen zorgen hoeven maken”, aldus Van Vliet.

Zaterdagochtend heeft burgemeester Bas Jan van Bochove al een rondje door Weesp gemaakt om de schade door Eunice te monsteren. En is toen ook langsgeweest bij Cees van Vliet om te praten over het wiebelende kruis.

Lees verder op pagina 3

Afbeelding