Afbeelding
Foto: Archieffoto WeesperNieuws

Aantal inbraken verdubbelde in Weesp

Algemeen

WEESP Weesp staat hoog in de lijst met het aantal inbraken per duizend huishoudens in Noord-Holland. In Weesp zijn vorig jaar gemiddeld 4,9 inbraken geweest op duizend inwoners. Alleen Laren, Gooise Meren, Bloemendaal en Uitgeest staan hoger. Weesp is ook een dissonant op een ander vlak, want in verreweg de meeste gemeenten daalde het aantal inbraken waar dit in Weesp steeg, met liefst 55,2 procent.

In 2021 werd vonden ruim 1.500 minder woninginbraken plaats in Noord-Holland, wat neerkomt op een daling van 26,4 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van Nationale Politiedata. Maar niet overal daalde het aantal inbraken, waaronder in Weesp.

De kans op een woninginbraak is in Noord-Holland is opvallend groot in Gooi en Vechtstreek. Zo werd in Laren vorig jaar 7,1 keer ingebroken per 1.000 inwoners. Dit is veel meer dan het landelijk gemiddelde van 2,9 inbraken per 1.000 inwoners. Ook in Gooise Meren, Weesp en Blaricum was het aantal inbraken relatief hoog.