Afbeelding
Foto: Brian Elings

De Gooische Muziekschool verbindt tijdens fusieweek Weesp

Algemeen

De Weesper Week gaat komende donderdag van start. De Gooische Muziekschool staat niet op de verenigingenmarkt maar ze zijn wel betrokken bij de Weesper Week, ze brengen onder andere een lied uit tijdens Weesper Week. Ook antwoordt Marco de Jong de vraag of er een naamsverandering aan zit te komen. Want is Gooische Muziekschool nog wel passend voor Weesp na de fusie?

Marco de Jong vertelt dat de afdeling Weesp van De Gooische Muziekschool tijdens de fusie week een verbindende rol wil hebben. “De Muziekschool van Weesp brengt ongeveer 150 kinderen samen voor de opening van de nieuwe tentoonstelling in Museum Weesp, ontvangt deelnemers tijdens “Weesp wijkt uit” in het Fort.” Daarnaast heeft de muziekschool ook een nieuw lesprogramma voor basisscholen waarin ze erfgoed en muziek samen willen brengen dat speciaal geschreven is voor de fusie tussen Weesp en Amsterdam.

Museum Weesp

Met een nieuw lied over de stad Weesp, zal een koor van basisschoolleerlingen de expositie op vrijdag 18 maart openen. Het lied ‘Denk ik aan Weesp’ is gebaseerd op het gedicht dat Museum Weesp koppelde aan deze tentoonste..