Afbeelding
Foto: Museum Weesp

Feestelijke opening kunstexpositie ‘Denkend aan Weesp’

Algemeen

WEESP Museum Weesp opent een nieuwe expositie ‘Denkend aan Weesp’. Al eeuwenlang worden kunstenaars geïnspireerd door de stad Weesp aan de Vecht. Het verhaal van Weesp in combinatie met het water wordt in beeld gebracht door de schilderijen, tekeningen en aquarellen in deze expositie. 

De Gooische Muziekschool afdeling Weesp zal de expositie openen. Dat doen ze met nieuw lied over de stad Weesp. Het koor, bestaande uit Weesper basisschoolleerlingen, zal op vrijdag 18 maart op het Grote Plein het lied ter gehore brengen. Het lied ‘Denk ik aan Weesp’ is geschreven door De Gooische Muziekschool en is gebaseerd op het gedicht ‘Denkend aan Holland’ van  H. Marsman. Dit gedicht heeft het museum weer gekoppeld aan de expositie omdat alle belangrijke kenmerken van Weesp en haar historie er in voor komen. Naast de muziekschool heeft ook Dansstudio van Harten meegewerkt aan dit project.

Iedereen is vrijdag welkom bij de officiële opening op het Grote Plein. De tentoonstelling zelf is daarentegen dan nog niet open voor iedereen, vanaf zaterdag 19 maart is de expositie voor iedereen te bezichtigen. Bij het optreden van het kinderkoor worden vrijkaartjes uitgedeeld voor de expositie ‘Denkend aan Weesp’.