'Denkend aan Weesp'.
'Denkend aan Weesp'. Foto: Museum Weesp

Donderdag 17 maart

Thema-ochtend Beethoven

10.00 uur | Bibliotheek Weesp 

Muzieklezing over Ludwig van Beethoven aangevuld met verschillende muziekfragmenten. Toegang is gratis.

PlusBus Weesp

10.15 uur | U wordt thuis
opgehaald

Rondrit Maas en Waal. Langs grote en kleinere rivieren rijden we naar Woudrichem, prachtig gelegen aan de Waal, voor de lunch. Meer info: maandag en vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur. 0294-410639.

Film: Here we are

20.00 uur | City of Wesopa 

Aharon is gestopt met werken om zich volledig te wijden aan de zorg voor zijn autistische zoon. Een pakkende en hartverwarmende tragikomedie van de Israëlische regisseur Nir Bergman. 

Zaterdag 19 maart

Korenfestival fusie 

15.30 uur | De Grote Kerk 

Met andere koren in Weesp gaan we zingen om de fusie met Amsterdam in te leiden een paar dagen later. Het is weer de eerste keer dat we zingen én onder begeleiding van onze nieuwe dirigent Otto. https://thecitysingers.nl/agenda/korenfestival-weesp-fusie-met-amsterdam/.

Kinderkledingbeurs

10.00 uur | Buurtkamer
Weespersluis

Mooie voorjaars- en zomerkleding in de maten 80 t/m 176. Pinnen is niet mogelijk. Meer info: kinderkledingbeursweesp@gmail.com.

Leuke kinderopera

11.30 uur | Van Houtenkerk 

Een muzikale kindervoorstelling met de wonderlijke titel 'Pandemische Opera' door het muzikale duo Floor Le Coultre (viool) en Martin van Hees (gitaar). Tickets € 8,50 via www.wcmf.eu.

Kamermuziekfestival

11.30, 16.00 en 19.30 uur | Van Houtenkerk 

Weesp Chamber Music Festival compacte versie: 19 en 20 maart rondom het Navarra String Quartet & internationale top-musici uit Europa. Vier concerten op hoog niveau. Daarnaast een jeugd-familievoorstelling op zaterdagochtend 11.30 uur. Tickets € 8.50 via www.wcmf.eu.

Denkend aan Weesp

13.30 uur | Museum Weesp 

Eeuwenlang zijn kunstenaars geïnspireerd door de stad Weesp met haar ligging aan de rivier de Vecht. De schilderijen, tekeningen en aquarellen in deze expositie brengen de relatie tussen de stad en het water in beeld.

Marjolein van Kooten

20.30 uur | City of Wesopa 

Psychiatrisch cabaret. Na het succes van de theatervoorstellingen 'Geen paniek' en 'Ik zie de bui al hangen' nu 'Ongestoord', alweer boordevol zwarte humor Deze avond is 100% anti-depressief. Bijwerkingen: lachstuipen en troost. Je knapt er echt van op!

Zondag 20 maart

Gratis muziekles 

11.00 uur | Fort Ossenmarkt 

Ontdek je instrument van De Gooische Muziekschool. info@degooischemuziekschool.nl.

Trio Bier 

16.00 uur | City of Wesopa 

Hallo Weesp, we komen eraan! Met een tas vol nieuwe liedjes treedt Trio Bier op in de lightversie, met Rini Dobbelaar, Jan Eilander, Roelf ter Veld en Koos Prins. Ongepolijst en Nederlandstalig bezingen zij het leven als feest en als tranendal.

Dinsdag 22 maart

PlusBus Weesp

10.00 uur | U wordt thuis
opgehaald

Via een mooie route rijden we naar Harderwijk voor de lunch. Natuurlijk drinken we onderweg ergens een kopje koffie. Via een alternatieve route rijden we weer terug naar Weesp. Nadere info ma en vrij tussen 10.00 en 12.00 u tel 410639

City Quiz - Weesper Week

20.00 uur | City of Wesopa 

Ter gelegenheid van de Weesper week is er een petje op petje af ronde over Weesp, er komt af en toe een vraag over Amsterdam of Weesp langs.

Woensdag 23 maart

PlusBus Weesp

10.30 uur | U wordt thuis
opgehaald

Na de lunch in Lisse gaan we naar Museum De Zwarte Tulp, dat zich richt op de geschiedenis van de Bollenstreek: prachtige kunst, waaronder 400 bloemglazen en 200 krokusglazen. Info: maandag en vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur. 0294-410369.

Dutch Swing College Band

20.30 uur | City of Wesopa 

De Dutch Swing College Band, jazzorkest presenteert Ministry of Jazz, een avondvullend programma waarbij de kijk van de band op het ontstaan en de ontwikkeling van de traditionele jazzmuziek in Azië, USA en Europa centraal staat.

Ook weer begonnen met
activiteiten? Meld ze dan via
Gooiagenda.nl.