Afbeelding
Foto's: Marieke van Veen

Met de Theetuin heeft Weesp haar eigen mini Keukenhof

Bedrijven

In de Floriade en in de Keukenhof vergapen miljoenen toeristen uit binnen en buitenland zich aan de huzarenstukjes van de Nederlandse groensector. Wat heeft Weesp dan toch eigenlijk een mazzel dat twee topontwerpers hun privétuin met ons willen delen.

Je moet weten waar de theetuin is en welk paadje je moet nemen anders zou je er waarschijnlijk straal voorbij lopen. De modeltuin en de woon- en werkruimten van beplantingsexpert Jacqueline van der Kloet en landschapsarchitect Niek Roozen liggen verzonken tussen de verdedigingswallen van de bastion Bakkerschans. Hierdoor voelt de Theetuin als een geheim plekje maar niets is minder waar, zo vertelt Jacqueline van der Kloet een dag voor de start van het Bloembollenfestijn.

Twee jaar lang konden er vanwege het coronavirus geen evenementen op het terrein plaatsvinden en ze verwacht komende paasweekend dan ook flinke drukte. Geen ellenlange rijen zoals bij de Keukenhof, maar wel degelijk volle bussen met toeristen. De tuin in Weesp is bekend e..