Afbeelding
Foto: Brian Elings

‘Een plek waar je jezelf kunt zijn en niemand tot last bent’

Algemeen Zaterdagportret

Sportvrouw Marloes Kratz (51) is deze week begonnen met sportlessen voor Oekraïense vluchtelingen. Ze vindt het belangrijk om haar steentje bij te dragen aan de zorg voor de vluchtelingen in Weesp. Hoe combineert ze dit met alle andere trainingen die ze geeft? Marloes vertelt het in dit zaterdagportret.

Marloes geeft inmiddels alweer tien jaar les als hoofdtrainer van For Better Shape. “Daarvoor zat ik overal en nergens en ging ik overal heen om sportlessen te geven.” Ze komt niet uit Weesp maar “Ik woon hier nu 20 jaar en ik voel me wel echt een Weesper”. Hiervoor woonde ze met haar man in Amsterdam-Oost. Toen ze plannen maakten om een gezin te stichten, besloten ze uit Amsterdam weg te gaan en kwamen ze in Weesp terecht. “We wonen nog steeds met veel plezier in hetzelfde huis.”

Na een uur sporten kunnen de, veelal, vrouwen napraten in hun eigen taal. Inmiddels is Versa ook betrokken bij het project. Marloes vindt het belangrijk dat ze hier tijd voor vrijmaakt: ze werkt vanuit de overtuiging dat sporten veel verder gaat dan fy..