Bij de Singelstraat zijn de bovenste rij dakkapellen en de duidelijk zichtbare units van de warmtepompen volgens de gemeente illegaal gebouwd.
Bij de Singelstraat zijn de bovenste rij dakkapellen en de duidelijk zichtbare units van de warmtepompen volgens de gemeente illegaal gebouwd. Foto: Hans Peijs

Illegale dakkapellen op nieuwe woningen Singelstraat

Algemeen

Het bouwplan aan de Singelstraat is het meest donkere bouwplan dat de laatste jaren in Weesp is gerealiseerd en er wordt nu weer een nieuw tragisch hoofdstuk toegevoegd: aannemer Van Kooten heeft zich niet gehouden aan de omgevingsvergunning. Binnen twaalf weken moeten onder andere acht dakkapellen voorgoed zijn verwijderd. En dat terwijl de bewoners deze week de sleutels zouden krijgen. 

Aannemer Van Kooten had aan de Singelstraat, een doodlopend zijstraatje van de Achtergracht, jarenlang een vervallen loods die niet meer in gebruik was. Daarnaast zat een lapje grond dat ook van hem was. De aannemer vatte daarom het plan op om hier evenals op een ander stukje grond aan de overkant, woningen te bouwen.

Slepende zaak

Dit was zeer tegen de zin van de omwonenden en het werd een slepende zaak, maar eind 2018 kwamen bewoners en aannemer tot een vergelijk. Er kwam een bouwplan, maar dat viel vervolgens helemaal verkeerd bij de gemeente Weesp. Weesp hanteerde als regel dat bij elke nieuwbouwwoning in de binnenstad een parkeerplaats moet komen en dat zit er hier niet in want er kunnen geen auto’s in de straat. De bouwvergu..