Dance Connects zet zestigplussers aan het dansen

WEESP Organisatie Dance Connects organiseert danslessen voor iedereen boven de zestig jaar. In Amsterdam en Amstelveen waren er vorig jaar al zo’n 300 mensen betrokken bij de wekelijkse danslessen en pilotseries. Op 10 en 12 mei zijn er gratis proeflessen op de Middenstraat 21 om alle zestigplussers uit Weesp kennis te laten maken met dans.

Dance Connects betekent: dans, beweging, muziek, actief en creatief bezig zijn en leuke mensen ontmoeten. De organisatie organiseert binnen, buiten en online dansactiviteiten. In Amsterdam en Amstelveen was dit al zo, en vanaf 10 mei ook in Weesp. De organisatie maakt hierbij gebruik van een ruimte in Dansstudio Van Harten. Iedereen kan meedoen, ongeacht ervaring, conditie, beperking en/of financiële situatie.

De organisatie biedt twee verschillende soorten lessen aan. Op dinsdagochtend is dat Dansmix 60+. Dit is een dansles met veel verschillende dans- en muziekstijlen. Op donderdagochtend kun je Moderne Dans 60+ volgen. Dit is een dansles waarbij expressie centraal staat. Beide lessen zijn ongeacht het dansniveau goed te volgen. Het gaat er vooral om dat het gezellig met elkaar is.

Op 10 en 12 mei worden er gratis proefdanslessen georganiseerd. Hier kan iedereen van zestig jaar of ouder die het leuk vindt om samen in beweging te zijn zich voor opgeven via www.danceconnects.nl.

Padelbanen in Driemond

DRIEMOND Op het voormalige volleybalveld annex trapveldje van tennisvereniging Geinburgia komen twee padelbanen. Onlangs is hier een omgevingsvergunning voor aangevraagd.

Padel is een van de snelst groeiende sporten in Nederland en is voor menig tennisvereniging de redding. Tennisvereniging Geinburgia wil deze kaart nu ook spelen door twee padelbanen aan te leggen aan de Stammerlandweg 10 (bij MatchZo).

Bij tennisvereniging Weesp zijn ook plannen voor en of meerdere padelbanen, maar hier zijn de plannen in een minder vergevorderd stadium dan in Driemond.