Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

WEESP Het pand op het Van Houten Industriepark heeft voldoende capaciteit om tweehonderd personen onderdak te bieden. Op termijn is het mogelijk dat er ook vluchtelingen uit andere landen in het pand worden opgevangen.

Katinka Hilders-van de Wetering (voorzitter dagelijks bestuur Weesp): “Fijn dat wij deze mensen een veilige opvangplek kunnen bieden. Ik hoop dat wij de saamhorigheid die we kennen in Weesp en Driemond kunnen inzetten om ervoor te zorgen dat de vluchtelingen zich welkom voelen."

Opvang in gemeente Amsterdam

Naast de reguliere opvangplekken voor vluchtelingen zijn er in de gemeente Amsterdam de afgelopen twee maanden 1.6610 opvangplekken voor vluchtelingen uit Oekraïne gerealiseerd. Van de beschikbare opvangplekken in Amsterdam zijn er op dit moment 1.002 bezet. De vluchtelingen uit Oekraïne worden in de gemeente Amsterdam opgevangen op de volgende locaties: het Savoy Hotel, het WOW-hotel, de boot Carissima, De Kleine Kapitein, Hart van Weesp, Vondel Garden, het Botel, Holiday Inn Express en een hotel aan de De Boelelaan.