Afbeelding
Foto: Vers aan de Vecht

Groentepluktuin Vers aan de Vecht heeft nog een paar plekjes voor dit seizoen

Algemeen

WEESP Groentepluktuin Vers aan de Vecht is gelegen naast biologische boerderij De Groene Griffioen. De boer en zijn team proberen de producten zoveel mogelijk lokaal af te zetten en werken met reststromen. De groentepluktuin sluit hier dus mooi bij aan. Vers aan de Vecht is een collectieve tuin, beheerd door drie professionele tuinders. Deelnemers - ook wel plukkers genoemd - kunnen in de tuin wekelijks groenten komen plukken. 

Het eerste seizoen in 2021 was direct een groot succes. De vruchtbare kleigrond bleek zeer geschikt voor het groeien van groenten en ook de nieuwsgierigheid van veel mensen uit de omgeving werd gewekt. Voor 2022 is het nog mogelijk om het aantal plukkers te verhogen. Zo kunnen nog nog meer mensen uit de omgeving, voornamelijk Weesp en Muiden, genieten van gezonde, biologische en duurzame groenten en kruiden. Elke week krijgen de plukkers een lijstje met groenten en kruiden waar ze ongeveer 6 soorten uit kunnen kiezen. De organisatie van het kleinschalige initiatief zoekt een balans tussen impact op de omgeving en deelnemers en andere betrokkenen en streeft daarbij naar een eerlijke vergoeding voor de boer en de tuinders. 

De eerste oogst van het nieuwe seizoen kan sinds kort door de huidige deelnemers worden geplukt. Radijs, meiraap, spinazie, rode ui en Aziatische sla staan al klaar en de eerste komkommers komen er aan. Stichting Vers aan de Vecht vindt het belangrijk dat meer mensen geïnspireerd worden om boodschappen vaker lokaal te doen. De stichting organiseert regelmatig rondleidingen en workshops om mensen meer bij te brengen over het verbouwen van je eigen voedsel. Daarnaast zijn er inmiddels 7 afleveringen van ‘Een Podcast over Lokale Voedselketens’ te beluisteren via Spotify.

Er is nu nog plek om je aan te sluiten voor dit seizoen. Bekijk de website of stuur een email naar info@versaandevecht.nl.