Afbeelding

Inleverdagen Oekraïense vluchtelingen van start

Algemeen

WEESP Op de opvanglocatie op het Van Houten Industriepark zijn de inleverdagen voor spullen voor Oekraïense vluchtelingen begonnen. Stichting Care4Good organiseert de dagen samen met vrijwilligers, de gemeente en De Regenbooggroep. De locatie is sinds vandaag 9 uur geopend en wordt al goed bezocht.

Op de site van Care4Good kunnen bewoners en ondernemers uit Weesp en Driemond zich aanmelden om spullen te doneren of een bijdrage doen. De stichting laat weten op dit moment voornamelijk behoefte te hebben aan groot meubilair als bedden, matrassen, kledingkasten, banken, tafels en stoelen. Van speelgoed en kleding zijn ze nu goed voorzien. Daarnaast is er nog vraag naar extra vrijwilligers, die de volgende inzameldagen willen helpen om alles in goede banen te leiden. 

Er komt namelijk veel organisatie bij kijken. De spullen moeten gesorteerd worden zodat ze later naar de juiste ruimtes in het gebouw verplaatst kunnen worden. Ondertussen zijn bouwvakkers druk bezig om alles op tijd in orde te maken. Er worden muurtjes neergezet voor de slaapkamers en op elke verdieping wordt een gemeenschappelijke woonkamer met kitchenette ingericht. 

De locatie is vandaag nog open tot 14.00 en morgen van 9.00 tot 16.00 uur. De volgende inzameldagen zijn vrijdag 10 juni van 9.00 uur tot 14.00 uur en zaterdag 11 juni van 9.00 tot 16.00 uur. Alle hulp is van harte welkom.