Afbeelding
Foto: G. J. Schultz

Weesp is groener dan groen vanuit de lucht

Algemeen

Het is bijna zomer en Weesp groeit en bloeit er op los. Met de naderende zomer kleurt de stad groen en aan de andere kant wordt er hard gebouwd aan de nieuwe wijk. Fotograaf en piloot G.J. Schultz legt deze veranderingen regelmatig vast in de luchtfoto’s die hij maakt van Weesp en omgeving.

Op een zonnige dag vloog G.J. Schultz op 29 mei over Weesp en vanuit het vliegtuig heeft hij weer een serie prachtige overzicht foto’s gemaakt. De Weesper is ruim 40 jaar piloot waarvan hij een goede 20 jaar werkzaam is geweest bij KLM. Met zoveel vlieguren op zijn naam weet hij precies waar de mooiste uitzichten te zien zijn.

Weespersluis

Heel veel van Weesp blijft ongeveer hetzelfde. Het ziet er hoogstens wat anders uit door de verschillende seizoenen die de stad kleuren. Behalve Weespersluis, daar staat de tijd nooit stil. De eerste foto heeft Schultz eind mei gemaakt en de tweede in maart van dit jaar. Ze zijn van een andere kant genomen maar het is een foto van hetzelfde stuk grond maar de verschillen zijn heel groot. De laat..