Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Flinke opkomst bij eerste energieontbijt in Weesp

Natuur en Milieu

WEESP Netwerkorganisatie 02025 hield vanmorgen voor het eerst een energieontbijt in Weesp. De opkomst was goed, alle tafels waren bezet. 

02025 is een Amsterdams netwerk van mensen en organisaties die zich inzetten voor een schonere en duurzame wereld. Omdat Weesp sinds maart bij Amsterdam hoort, wordt dit netwerk nu ook hier uitgerold. 

Het ontbijt was bedoeld voor Weespers die de overstap naar duurzame energie willen maken, maar niet goed weten hoe ze dat moeten aanpakken. Zij lieten zich informeren en inspireren door stadsgenoten die al langer met verduurzaming bezig zijn en die hun kennis en ervaring graag met anderen delen. Veel van deze gastsprekers zitten bij Weesp Duurzaam, een in 2019 opgericht platform met dezelfde doelstellingen als 02025. 

De bijeenkomst vond plaats bij WVGV/Argus op de sportvelden aan de Papelaan, in het zogenoemde SAW-gebouw (Stichting Accommodatiebeheer WVGV). Op het dak van dit pand zijn recent ruim honderd zonnepanelen geplaatst, die nog op aansluiting wachten. Het naastgelegen gebouw van de Adelaar draait al sinds 2017 op zonne-energie.