Afbeelding
Foto: André Veenstra

‘Ze zijn oerlelijk, maar het worden prachtige kerkuilen’

Natuur en Milieu

In een uilenkast in Fort Uitermeer heeft een Duitse kerkuil met zijn Weesper vrouwtje vijf uilskuikens gekregen. Misschien is er zelfs nog een zesde op komst. Vrijwilligers van de vogelwerkgroep van Stichting Uiteraard Uitermeer Marlies, Andre en Marijke vertellen trots over deze unieke kraamafdeling in Weesp.

“Schattig en oerlelijk tegelijk, dat zijn ze. Maar het worden prachtige kerkuilen hoor, met een soort pareltjes op hun rug en een prachtige tekening.” Marlies van der Weyden en Marijke Overmars vertellen aan een picknicktafel voor Plofhuis 5 bij Uitermeer lachend over de uilskuikens die geboren zijn in de uilenkast die in het fort staat. Tussen Marlies en Marijke in zit André Veenstra.

Vogelwerkgroep

Marlies legt uit dat zij samen de vogelwerkgroep van de vrijwilligers van Uitermeer zijn. “En Werner van Dijk hoort er ook nog bij, maar die is er vandaag niet.” Ze legt uit dat de vogelwerkgroep de vogelkasten op het terrein bijhoudt en controleert. “We tellen de vogels en kijken of er nestvorming is. Dan tellen we de eieren en regis..