Het stadhuis moet het 'Huis van de Stad' worden. Hoe dit ingevuld gaat worden is nog onbekend en de Weesper Vereniging wil graag meedenken.
Het stadhuis moet het 'Huis van de Stad' worden. Hoe dit ingevuld gaat worden is nog onbekend en de Weesper Vereniging wil graag meedenken. Foto: WeesperNieuws

Weesper Vereniging popelt om aan de slag te gaan

Algemeen

De Weesper Vereniging had gisteravond de eerste ledenvergadering. De vereniging die ook bekendstaat als De Weesper heeft inmiddels een aantal onderwerpen waarmee het aan de slag wil.

Het hoogste bestuursorgaan van Weesp is de gemeenteraad van Amsterdam. Dat laat zich gevraagd en ongevraagd adviseren door de bestuurscommissie Weesp-Driemond die op 24 maart, de datum dat Weesp ophield te bestaan als zelfstandige gemeente, van start ging en momenteel werkt aan een programma-akkoord. Nadat er een inventarisatie is gemaakt welke wensen in Weesp leven (daarvoor zijn onder andere drie informatieavonden geweest), wordt vastgesteld of die in het programma-akkoord komen. Op 12 juli wordt er een klap op gegeven.

Onderwerpen aansnijden

Voor wie zelf aan de knoppen wil zitten of in elk geval het gevoel wil hebben dat te doen, is er de Weesper Vereniging, korter bekend als De Weesper. De Weesper snijdt onderwerpen aan of la..