Burgemeester Halsema spreekt met bewoners en politie over de explosie bij een flatwoning aan de Aart van der Leeuwstraat.
Burgemeester Halsema spreekt met bewoners en politie over de explosie bij een flatwoning aan de Aart van der Leeuwstraat. Foto: Marinka Hilders

‘Inwoners moeten weten dat we ons bekommeren om Weesp’

Algemeen

Naar aanleiding van de explosie die plaatsvond in een woning op de Aart van der Leeuwstraat afgelopen nacht, heeft burgmeester Halsema een bezoek gebracht aan Weesp.

Rond 13:30 uur arriveerde burgemeester Femke Halsema in de Aart van der Leeuwstraat. Ze was aanwezig in de getroffen straat om de bewoners een hart onder de riem te steken. “Dit soort explosies zijn ongebruikelijk voor Weesp.”

Forse inslag

Direct na aankomst spreekt Halsema bewoners aan. De burgemeester neemt de tijd om elke bewoner die zich toont, en daar behoefte aan heeft, te spreken. Haar indruk: “Mensen zijn allemaal ontzettend geschrokken. Het was een forse inslag en mensen konden een aantal uren niet in hun woning.” Ook is de burgemeester in de woning geweest waar de explosie plaats heeft gevonden. “Het is een ravage. Het ziet er akelig uit.”