Afbeelding
Foto: Weespfoto.nl

‘Hekken worden vaak doodleuk aan de kant gezet’

Algemeen

Wist je dat een sportevenement zoals de Vechtloop of de WeesperNieuws Extra Triatlon niet kan bestaan zonder vrijwillige verkeersregelaars? Sterker nog, als verkeersregelaar heb je een van de belangrijkste en verantwoordelijkste taken van het evenement: je zorgt voor de veiligheid van de deelnemers en toeschouwers. Helaas is er een groot tekort aan verkeersregelaars in Weesp. Hoe komt dat?

Ken je dat: je ziet ineens een hek op de weg, terwijl jij er net langs wil met je auto. En dan staat er ook nog zo’n vrijwillige verkeersregelaar bij. Superirritant toch? Nee natuurlijk niet. Het is juist fantastisch. Want deze vrijwilliger offert zijn of haar vrije dag op om te helpen bij een sportevenement zoals de Vechtloop of de Weesper kwarttriatlon: evenementen die van Weesp de sportieve stad maken die we zijn. En evenementen die niet zonder verkeersregelaars kunnen.

Bij de Vechtloop merkten ze het tijdens de laatste editie al: het is lastig om aan voldoende vrijwilligers te komen. Vooral verkeersregelaars zijn moeilijk te vinden. Ook bij de triatlon in Weesp doen ze hard hun best om vrijwilligers te regelen. “Zonder vrijwilligers g..