Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Bestuurscommissie wil vinger aan de pols rond winterterrassen

B2b

WEESP De bestuurscommissie van stadsgebied Weesp houdt graag de vinger aan de pols met de winterterrassen. “Er zijn in het verleden afspraken gemaakt tussen inwoners en ondernemers die de leefbaarheid van gebieden ten goede komen en die de bestuurscommissie graag behoudt, ook na invoering van het nieuwe horecabeleid.”

Dit schrijft de bestuurscommissie in reactie op het concept terrassenbeleid dat moet leiden tot nieuw beleid in Amsterdam. In het algemeen onderschrijft de bestuurscommissie de wens van het gemeentebestuur voor een eenduidig, helder kader met uniforme regels voor terrassen.
Een punt van aandacht is dat de bestuurscommissie in het concept aandacht mist voor watergebonden of -gerelateerde horeca. “In Weesp is sprake van een stevige waterrecreatie, die nauw verband heeft met de horeca in de stad”, meent de bestuurscommissie.

Ruimte voor lokaal maatwerk

Verder is in Weesp en Driemond behoefte aan lokaal maatwerk, bijvoorbeeld ten aanzien van het beperken of in zijn geheel niet toestaan van winterterrassen. “Er zijn in het verleden afspraken gemaakt tussen inwoners en ondernemers die de leefbaarheid van gebieden ten goede komen en die de bestuurscommissie graag behoudt, ook na invoering van het nieuwe horecabeleid. De bestuurscommissie roept het college op om maatwerk in het stadsgebied mogelijk te maken, bij voorkeur op een laagdrempelige manier, zonder dat er een nieuw instrument ingezet moet worden (zoals een horeca-ambitieplan).”