Afbeelding
Foto: eigen foto van Karin Vijsma

Hoe ‘opa konijn’ Karin Vijsma inspireerde een eigen konijnenprentenboek te schrijven

Algemeen

Ga je bijna op vakantie en zoek je nog een mooi boek waar je kinderen tijdens de zomer van kunnen genieten? Weesper kinderboekenauteur Karin Vijsma helpt je een handje. Samen met illustrator Marit Helwig maakte ze het prentenboek Boet en de konijnen-fotosjoet. Dit dierenverhaal speelt zich af in coronatijd en een deel van de opbrengst van het boek gaat naar de Dierenbescherming.

“Kinderboekenauteur?” Karin Vijsma lacht verlegen bij dat woord. “Ik ben eigenlijk maatschappelijk werker en schrijven doe ik als hobby erbij.” Maar met inmiddels twee gepubliceerde kinderboeken op haar naam mogen we de Weespse gerust een kinderboekenauteur noemen. “Ik heb wel altijd geschreven hoor”, verduidelijkt ze. “Dagboeken, met penvriendinnen, reisverhalen en dat soort dingen. Een paar jaar geleden heb ik een schrijfcursus gedaan en nu is die hobby een beetje uit de hand gelopen.”

Misschien ken je Karin nog van haar boek ‘Ravi en de pratende kat’. Dit prentenboek met illustraties van Marit Helwig verscheen eind 2020 en gaat over een jongetje op Java. Ook schreef de auteur de verhalenbundels ‘Het LAThuis’ en ‘Tot honderd tellen’, on..