Afbeelding
Tekst en foto's: Marieke van Veen

Jeroen gaat elke week met een zeilklasje de Vecht op

Sport

De spits die nog een keer scoort, het meisje dat een foutloze arabier-flikflak maakt en de golfer die een hole-in-one slaat; zij krijgen het applaus, terwijl de ware helden van de club in de schaduw toekijken. Deze zomer trekt WeesperNieuws Extra de sportvrijwilligers van Weesp achter de schermen vandaan. Jeroen Borst van JeugdZeilPlan Weesp bijt het spits af.

Kom maar een kwartiertje eerder, zei Jeroen Borst toen we afspraken elkaar na een zeilles te ontmoeten voor deze serie: “Dat is leuker voor de foto”. En dus staan we op een woensdagavond op de steiger van Watersportvereniging De Vecht uit te kijken naar een sliert zeilbootjes. 

We zijn niet alleen. Op het gezellige terras van het havenrestaurant vieren bootjesmensen vakantie met een hapje en een drankje. Ook staat er een jongetje van een jaar of acht met natte haren. Hij blijkt bij het zeilklasje te horen: “Ik ben overboord gevallen”. Hij vertelt het breed grijnzend, het is overduidelijk niet de eerste keer dat hem dit is overkomen. 


Deze pupil heeft een nat pak gehaald, maar maalt daar niet om: ‘Mag ik op de foto?’