Afbeelding
Foto: Jobmaatjes

‘Na een halfjaar een vast contract inclusief leaseauto!’

Algemeen

ReconnAct Weesp heeft als doel statushouders aan betekenisvol werk helpen. Dat doet de organisatie door Jobmaatjes te werven en op te leiden, die dan weer gekoppeld worden aan werkzoekende statushouders. Voor het vierde jaar worden nu statushouders begeleid in de zoektocht naar werk, en met succes.

Danielle Opdam is projectleider van het Jobmaatjes project ReconnAct Weesp. Ze raakte betrokken in 2019, bij de start van het project in Weesp. Nadat de Wereldwinkel waar ze voorheen vrijwilliger was ophield te bestaan, ging ze op zoek naar iets anders. Dat werd de communicatie binnen het maatjes project. “Ik wilde graag een bijdrage leveren. Het Jobmaatjes project kwam voorbij en dat leek me heel erg interessant. Ik vind het belangrijk om deze mensen te helpen een goede plek in de Nederlandse maatschappij te vinden.” 

Vier jaar

Het project loopt sinds 2019, dus ondertussen zijn de Jobmaatjes bezig met het vierde jaar. Vorig jaar werd Opdam naast de communicatie ook projectleider. “Vanaf het begin tot en met nu zijn er al 11 mense..