Afbeelding
Foto's: G.J. Schultz

Geniet mee van G.J.’s laatste rondje over Weesp

Algemeen

Al vele jaren plaatsen wij geregeld luchtfoto’s van G.J. Schultz. Ze laten ons zien hoe mooi Weesp en hoe de stad door de jaren heen is veranderd. Maar aan de toevoer komt nu een einde. De Weesper maakte onlangs zijn laatste vlucht en deelde nog een keer het uitzicht met ons. 

Voor G.J. (’Iedereen noemt en kent me zo’) was werken in de luchtvaart en zelf kunnen vliegen ‘toch wel een beetje de ultieme jongensdroom’. Hij startte zijn loopbaan in 1977 bij de KLM op Schiphol, eerst als medewerker op de passage, daarna op de afdeling Flight Safety Training als instructeur en vervolgens twintig jaar op de afdeling Security waar hij zich bezighield met risicoanalyses voor de vluchtroutes en de bestemmingen. 

De laatste vier jaar van zijn loopbaan vloog hij in het kader van Emergency Response Management de hele wereld over om een antwoord te vinden op de vraag: ‘what if’. Wat als er ondanks alle inspanningen van de KLM toch iets ergs gebeurt, zijn de lokale autoriteiten dan bij machte om hiermee om te gaan?