Horst Ysenbout met zijn vier medailles
Horst Ysenbout met zijn vier medailles Foto's: Horst Ysenbout

Sport verenigt, net als het politievak

Algemeen

Weesper Horst Ysenbout is wijkagent in Duivendrecht. Onlangs deed hij mee aan de World Police and Fire Games, een internationaal sportevenement voor politie- en brandweerpersoneel. Hij behaalde voor Nederland 4 gouden medailles. Weespernieuws Extra sprak hem over zijn ervaringen. 

De unieke kans deed zich voor dat de internationale World Police & Fire Games in Nederland werden gehouden. “Volgend jaar zijn ze bijvoorbeeld helemaal in Canada!” Er zijn net zoveel sportonderdelen als op de Olympische Spelen en een enorme diversiteit aan landen doet mee.

Gouden medailles

Ysenbout deed mee aan het lange afstandsschieten met groot kaliber. Het toernooi vond plaats in Rotterdam, maar dit onderdeel werd op de militaire schietbaan in Harskamp gehouden. 

“Je schiet in speciale klassen, en die zijn dan weer onderverdeeld. In mijn klasse, de F-klasse open, haalde ik een medaille op de 300 meter. Ik vertegenwoordigde Nederland met maar één andere schutter. We kwamen in contact met twee Amerikaanse politie snipers en besloten w..