Christine Kamp bespeelt het Bätz-orgel
Christine Kamp bespeelt het Bätz-orgel Foto: Christian Pfeiffer

Christine Kamp 25 jaar organist bij Grote Kerk

Algemeen

WEESP Eigenlijk is Christine Kamp inmiddels al bijna 26,5 jaar de vaste organist van de Protestantse Gemeente Weesp, maar wegens corona moesten de feestelijkheden worden uitgesteld. Nu is het dan zo ver: aanstaande zondag 28 augustus wordt zij in het zonnetje gezet.

Na de kerkdienst van 10 uur, waarin Christine ook achter het monumental Bätz-orgel zal plaatsnemen, zijn vrienden, familie en bekenden van de jubilerende musicus van harte welkom in de Grote Kerk, waar de mijlpaal feestelijk ondersteund zal worden met toespraken, een hapje en een drankje. Inlopen om de jubilaris te feliciteren is mogelijk vanaf 11 uur. 

Christine Kamp, die op allerlei plekken in binnen- en buitenland orgelconcerten geeft, heeft daarnaast ook een lespraktijk in orgel, piano en keyboard in Weesp. Kerklid Frans Lijnvelt bevestigt dat Christine met de vleugel net zo goed overweg kan als met het orgel. Maar de voormalige Cultuurprijswinnares beschikt volgens hem ook over nóg een verborgen talent. Tijdens het voorzingen dacht hij meermaals: ‘wat heeft die een mooie stem zeg!’ Misschien gaat Weesp daar in de toekomst nog meer van horen.