Afbeelding

Scheidsrechter Martijn: ‘Zeuren heeft geen zin, ik trek die kaart toch niet in’

Sport

De spits die nog een keer scoort, het meisje dat een foutloze arabier-flikflak maakt en de golfer die een hole-in-one slaat; zij krijgen het applaus, terwijl de ware helden van de club in de schaduw toekijken. Deze zomer trekt WeesperNieuws Extra de sportvrijwilligers van Weesp achter de schermen vandaan. Vandaag is dat Martijn Verweij, scheidsrechter bij FC Weesp.

Martijn Verweij kwam acht jaar geleden in Weesp wonen: “De snelste manier om in een nieuwe woonplaats mensen te leren kennen, is via een sportclub. In mijn vorige woonplaats was ik ook al voetbalscheidsrechter en daarom meldde ik me bij FC Weesp.

Beleid opstellen

Martijn fluit nog steeds wedstrijden, maar is daarnaast nog meer binnen de club gaan doen. Vanuit zijn zakelijke achtergrond binnen het vastgoedbeheer helpt hij FC Weesp met verduurzaming en groot onderhoud en hij heeft zijn arbitrage-werk uitgebreid met de rol van coördinator: “Dat gaat verder dan het maken van planningen en het rondbreien van roosters. FC Weesp heeft nu eigenlijk geen beleid op het gebied van arbitrage, terwijl dat wel zou moeten. Want zonder scheidsrec..