Theaterschool zone 1380 opent de deuren voor jong en oud.
Theaterschool zone 1380 opent de deuren voor jong en oud. Foto: WeesperNieuws

Theaterschool Zone 1380 klaar voor nieuw seizoen

Algemeen

Theaterliefhebbers opgelet! Theaterschool Zone 1380 opent de deuren voor nieuwe leden. Voor de jeugd en het amateurgezelschap Toneelgroep Weesp worden in de aankomende maanden gratis proeflessen gehouden. 

De eerste proeflessen vinden volgende week al plaats. In de week van 29 augustus en 5 september mogen alle kinderen uit Weesp en omgeving kosteloos meedoen aan een proefles theater. Jongeren en volwassen met een passie voor het theater kunnen donderdagavond 6 oktober een proefles voor Toneelgroep Weesp volgen

De proeflessen zijn, in alle opzichten, de start van een nieuw en ‘fris’ theaterseizoen. Theaterschool Zone 1380 is afgelopen maart verhuisd naar Achtergracht 13 en heeft sinds kort ook een nieuwe directeur. “Dit is mijn allereerste seizoen. Met intrede van het pand werd ik de nieuwe directeur”, vertelt Madelief Klunder. “We zijn ontzettend blij dat we nu echt midden in het centrum van Weesp zijn gevestigd. Binnen is alles mooi geverfd en hebben wij nu een prachtige laminaatvloer. Ja, we zijn echt heel trots op dit nieuwe pand.”

Daarnaast heeft de Theaterschool de vooropleiding voor jongeren die meer met theater willen doen volledig vernieuwd. “De school is ook altijd een vooropleiding geweest voor jongeren die willen doorstromen naar een kunststudie of simpelweg willen ontdekken of hun passie bij het theater ligt. Wij hebben deze vooropleiding volledig ‘getransformeerd’ en dit wordt het eerste schooljaar waarin leerlingen deze ‘vernieuwde’ vooropleiding kunnen volgen.”

De inschrijvingen voor de jeugdtheaterschool sluiten op 1 oktober, maar vol is vol.