Afbeelding
Foto's: WeesperNieuws

Knallend slot van een topfeest

Algemeen

WEESP Het was lang onduidelijk of het er van zou komen, maar de crowdfunding zorgde voor genoeg geld in het laatje waardoor het Nelis IJssalon Sluis-en-bruggenfeest min of meer kon worden afgesloten met een adembenemend vuurwerk. Min of meer, want er wordt tot na middernacht op verschillende plekken nog volop gefeest in Weesp.

Drie jaar hebben we erop moeten wachten en het organiseren van het Sluis-en-bruggenfeest heeft de afgelopen maanden veel gevergd van de mensen van de stichting Volksfeesten Weesp. Er waren onverwacht ontzettend veel nieuwe Amsterdamse regels waarmee rekening moest worden gehouden en even dreigde een rechtszaak roet in het eten te gooien, maar hulptroepen vanuit dezelfde gemeente zorgden ervoor dat alles in kannen en kruiken kwam. Met als gevolg dat de 2022-editie van het grootste volksfeest dat Weesp kent, kan worden bijgeschreven als ‘bijzonder geslaagd.’ Een 10 met een griffel, zo simpel is het.
Wat zeker meehielp was het perfecte weer, zeker vrijdag en vandaag. Niet te warm, niet te koud, geen regen, beter kon je niet wensen.
Het enorme vuurwerk waar honderden mensen vanaf verschillende plekken in Weesp naar kijken, was in elk geval knallende afsluiting.
Op naar volgend jaar.