Wachten op een huurauto.
Wachten op een huurauto. Foto's: Marieke van Veen

Wie vanmorgen toch op de trein rekende, zat behoorlijk in de nesten

Algemeen

Je zou maar op de dag dat het NS-personeel staakt op Schiphol moeten zijn voor een vakantievlucht naar Malta. Of met je lief een stedentrip naar Brussel geboekt hebben. Of op school worden verwacht voor de eerste dag van je nieuwe HBO-opleiding. Dit zijn niet zomaar een paar voorbeelden, dit zijn verhalen van mensen die vandaag op Station Weesp niet verder kwamen dan het perron. 

Het was vanmorgen zo goed als uitgestorven op het treinstation van Weesp. Een teken dat de berichtgeving over de estafette-staking voor een betere CAO het leeuwendeel van de reizigers tijdig heeft bereikt. Op deze derde actiedag legden NS-medewerkers in Noord-West Nederland hun werk neer. Hierdoor reden er bijna geen treinen in de provincie Noord-Holland en dat had grote gevolgen voor de dienstregeling van Weesp en Amsterdam. 

Dode mus

Een voorbeeld: Vanaf station Weesp met de trein naar Amsterdam? Dat kon vanmorgen volgens de reisplanner alleen door eerst naar Utrecht te reizen en daar over te stappen op de trein naar Den Helder. Een omslachtige manier waar een reistijd van 1 uur en 22 minuten mee gepaard ging. Normaal staan Wees..