Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

‘Het begint met het halen van een kan limonade’

Sport

De spits die nog een keer scoort, het meisje dat een foutloze arabier-flikflak maakt en de golfer die een hole-in-one slaat; zij krijgen het applaus, terwijl de ware helden van de club in de schaduw toekijken. Deze zomer trekt WeesperNieuws Extra de sportvrijwilligers van Weesp achter de schermen vandaan. Vandaag is dat Paul Broersen, jeugdtrainer bij MHC Weesp.

Paul Broersen maakte kennis met Mixed Hockey Club Weesp toen zijn dochter eraan toe was om een sport uit te kiezen: “Ik heb erop aangestuurd dat dat een teamsport zou zijn omdat je dan ook leert samenwerken en dergelijke en vaak ook vrienden voor het leven maakt. Toen zijn we op hockey uitgekomen. En inmiddels hockeyt mijn zoon ook”.

Een paar weken na de aanmelding van zijn dochter werd Paul al vrijwilliger bij de club: “Ik was er toch al elke week, dan kon ik net zo goed de handen uit de mouwen steken”. Hij werd begeleider en daarna jeugdtrainer, terwijl hij zelf nog nooit aan hockey had gedaan: “Ik heb zelf als kind op voetbal gezeten en ik heb getennist, maar hockey was nieuw voor me”.