Kinderen uit groep 7 en 8 kunnen zich anamelden voor de kinderraad (de foto komt uit het archief, is gemaakt op de Van der Muelen Vastwijkschool en dient slechts ter illustratie).
Kinderen uit groep 7 en 8 kunnen zich anamelden voor de kinderraad (de foto komt uit het archief, is gemaakt op de Van der Muelen Vastwijkschool en dient slechts ter illustratie). Foto: WeesperNieuws

Kinderen gezocht voor kinderraad

Algemeen

WEESP De gemeente Amsterdam wil graag weten wat kinderen bezighoudt en hoe de stad en gemeente nog leuker zouden kunnen zijn voor kinderen. De gemeente is daarom dit schooljaar op zoek naar 15 leden voor de kinderraad en een kinderburgemeester. Het zou mooi zijn als daar iemand uit Weesp bij komt, zodat de gemeente weet wat kinderen in Weesp belangrijk vinden.

De kinderraad vertelt de gemeenteraad wat kinderen belangrijk vinden en wat hun wensen zijn. De kinderen kiezen zelf wie van hen kinderburgemeester wordt. De kinderraad kan helpen om andere kinderen dingen te leren over democratie, politiek, participatie, de gemeente en hun eigen rechten.
Kinderen in groep 7 of 8 kunnen zich aanmelden. In een kort filmpje van maximaal anderhalve minuut vertel je in ieder geval wie je bent, hoe oud je bent, waar je woont, in welke klas en welke school je zit. Daarnaast is het belangrijk om te vertellen waarom je kinderraadslid wil worden, wat je belangrijk vindt voor kinderen in heel Amsterdam en of je kans wil maken om kinderburgemeester te worden.

Meer informatie is te vinden via deze link