Marten Snijder
Marten Snijder Foto: WeesperNieuws

Marten Snijder treedt terug als dagelijks bestuurder stadsgebied Weesp

Algemeen

WEESP Marten Snijder legt per direct zijn taken als dagelijks bestuurder van de bestuurscommissie van stadsgebied Weesp neer. Dit heeft hij aan de andere leden van de bestuurscommissie laten weten. Snijder zegt zich te hebben verkeken op de belasting die de rol als dagelijks bestuurder met zich meebrengt. Marten Snijder blijft wel lid van de bestuurscommissie.

In april van dit jaar koos de elf-koppige bestuurscommissie uit haar midden drie dagelijks bestuurders. Zij voeren de taken en bevoegdheden die de bestuurscommissie heeft gekregen dagelijks uit.

De 72-jarige Snijder (VVD) laat weten dat de belasting, die zijn rol als dagelijks bestuurder met zich meebrengt, een te zware wissel trekt op zijn leven. “Ik heb me daarin vergist. Terwijl het echte werk eigenlijk nog moet beginnen. Dit zijn voor stadsgebied Weesp belangrijke en bepalende jaren. Daarvoor zijn dagelijks bestuurders nodig die dag en nacht klaarstaan en op elk moment van de dag alles aan de kant kunnen leggen.”

Voorzitter van de bestuurscommissie en lid van het dagelijks bestuur Katinka Hilders-van de Wetering vindt dit een moedig besluit. “Veel dank gaat uit naar Marten voor zijn inzet in de afgelopen maanden. Ik ben blij dat hij lid blijft van de bestuurscommissie en zich op die manier kan blijven inzetten voor een mooi en sterk Weesp en Driemond.”

Het streven is dat in de eerstvolgende vergadering van de bestuurscommissie de opvolger van Marten Snijder in het dagelijks bestuur wordt voorgedragen en benoemd. Deze vergadering vindt plaats op dinsdag 13 september. Totdat een nieuw lid in het dagelijks bestuur is benoemd neemt de voorzitter de vrijgekomen portefeuilles waar.