Nieuwe melodieën op het carillon

WEESP Sinds vrijdag klinken er elk kwartier nieuwe melodieën uit de toren van de Grote Kerk aan de Nieuwstraat, waaronder een stuk dat oud-stadsbeiaardier van Weesp Wim Franken speciaal voor Weesp componeerde.

Even wat nieuwe liedjes op het carillon zetten is makkelijker gezegd dan gedaan. Stadsbeiaardier Bauke Reitsma heeft de hele vrijdagochtend samen met carillonspecialist Jan Plas de trommel verstoken. Dat is een secuur werk, waar de tijd voor genomen moet worden. Normaal gesproken wordt het carillon elk kwartaal verstoken. Lange tijd kon dit niet. Dat had onder andere te maken met corona.

Dit is wat het carillon de komende tijd speelt:
Op het hele uur: Pianosonate nr 27 in G klein, opus 90, van Beethoven.
Kwart over het uur: een regel uit de choral van Caesar Franck, een Luikse componist die precies 200 jaar geleden geboren werd.
Op het halve uur: Allemande uit de klaviersuite nr 5 van Johan Adam Reincken
Kwart voor het uur: Sic Preludebad van oud Weesper stadsbeiaardier Wim Franken. 


Spelen met kinderen uit Oekraïne

WEESP Sinds zaterdag worden er wekelijks Play Dates gehouden voor kinderen uit Weesp, samen met kinderen uit Oekraïne. Initiatiefnemers zijn vrijwilliger Carolien de Bruin en Kim van de Regenbooggroep.

De speelochtenden vinden op zaterdag plaats en zijn bedoeld voor kinderen van 0 tot 10 jaar. Maar ouders, opa's, oma's en andere vrijwilligers die graag komen zijn ook welkom. Vanaf 10.15 uur wordt verzameld op het schoolplein van de Van Der Muelen Vastwijkschool en kan er gespeeld worden tot een uur of 12 (of tot hoelang het leuk is). Het idee achter de georganiseerde ochtenden is dat op deze manier Weesper kinderen en ouders, vrijwilligers en Oekraïnse kinderen en ouders persoonlijk met elkaar in contact komen en op een leuke manier samen iets kunnen doen. Lekker voetballen of van de glijbaan? Alles kan. De organisatoren hopen dat er veel mensen aanhaken en zullen de komende tijd kijken hoeveel interesse er is. Aanmelden: 06-82056342.