Zorgboerderij Hoogerlust is nu de Bleije Boerderij

WEESP/MUIDEN Tussen Weesp en Muiden ligt De Bleije Boerderij, een boerderij die tot gisteren de naam Zorgboerderij Hoogerlust droeg. De eigenaren hebben gekozen voor een nieuwe naam om zo meer toegankelijkheid uit te stralen.

De nieuwe naam past beter bij de boerderij, vinden de eigenaren. Het is weliswaar een zorgboerderij, maar de eigenaren wilden iets minder de nadruk leggen op alleen het zorggedeelte, omdat ze ook een boerenlandwinkel en een kleine pluktuin hebben. 

Stadsboerderij

“We willen met de nieuwe naam uitstralen dat we een stadsboerderij zijn waar bezoekers altijd welkom zijn”, legt Marijke Schwirtz uit. “Als overal ‘zorg’ staat, denken mensen misschien dat ze niet zomaar naar binnen mogen.” 

Maar dat mag dus juist wel: als de winkel open is kun je lekker ‘rondscharrelen’ op de boerderij. Veel ouders met kinderen doen dat nu al, maar het is de bedoeling dat ze met de nieuwe naam nog meer buurtbewoners en jonge gezinnen uit de nieuwe wijken trekken. “Je kunt bij ons een kopje koffie drinken, een rondje door de winkel maken en voor kinderen is het leuk om de verschillende dieren van dichtbij te zien.”


Bedrijven op Noord slecht bereikbaar tijdens triatlon

WEESP De WeesperNieuws Extra Triatlon op zondag 18 september zal ertoe leiden dat een aantal bedrijven op Bedrijventerrein Noord tijdens het evenement nauwelijks of niet bereikbaar is. De organisatie roept ondernemers op om hiermee rekening te houden.

De slechte bereikbaarheid zit in het fietsonderdeel dat de triatleten over (delen van) de Hogeweyselaan, Bloemendalerweg, IJsselmeerlaan, de Kanaaldijk, Rijnkade, Flevolaan, Gemeenschapspolderweg, Pampuslaan en Zuiderzeelaan voert. Tijdens het evenement wordt daarom het complete bedrijventerrein afgesloten voor al het verkeer. 

De organisatie roept ondernemers op om hiermee rekening te houden.