Marcel van Wees maakt zich op voor de WeesperNieuws Extra Triatlon.
Marcel van Wees maakt zich op voor de WeesperNieuws Extra Triatlon. Foto: Archief Marcel van Wees

‘Als je tegen mij zegt dat iets niet kan, dan zeg ik: dat kan niet!’

WEESP/MUIDEN In 2019 stond Marcel van Wees aan de start van het WK Ironman op Hawaii, maar zijn allereerste triatlon ooit was de kwarttriatlon in Weesp. Dit jaar staat de triatleet niet alleen aan de start van de WeesperNieuws Extra Kwarttriatlon, hij is vanuit zijn werkgever Streefkerk ook als sponsor betrokken bij dit Weesper sportevenement. Je leest hier een stuk uit het Zaterdagportret. 

Inmiddels woont hij in Muiden, maar Marcel van Wees (46) groeide op in Weesp. Als echte sportman finishte Marcel al vier hele triatlons – dat is dus 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en een marathon (42,2 kilometer) hardlopen op één dag. Eén van die vier triatlons was het wereldkampioenschap op Hawaii.

Met de WeesperNieuws kwarttriatlon voor de deur en gezien het feit dat Marcels werkgever Streefkerk Makelaars o.g. & Assurantiën uit Muiden samen met Enter Media een bijzondere betrokkenheid is aangegaan met dit Weesper sportspektakel, vinden wij het een mooi moment om Marcel uit te nodigen voor het zaterdagportret. Marcel reageert direct enthousiast en lacht: “Een lang artikel? Dat past wel bij mij, want ik ben vaak lang van stof.”

'Het bestaat gewoon'

We spreken Marcel vlak voor zijn vakantie. “We gaan drie weken naar Frankrijk en zitten op drie verschillende plekken. We gaan kamperen, maar dan wel zo dat alles is geregeld. Er staat een heerlijke tent klaar met een douche en een keuken.” Hij lacht. “Ik wist ook niet dat het kon, maar het bestaat gewoon.”Het vakantiegezelschap van Marcel bestaat naast hemzelf uit zijn vriendin Michelle en hun tweejarige dochter Janne. “Janne heeft een keer eerder in een tent geslapen. Toen ik een wedstrijd had in Hoorn hebben we het weekend gekampeerd in Enkhuizen. En Janne vond dat helemaal geweldig. Ze zegt nu ook steeds als het over de vakantie gaat: ik ga in een tent slapen.” De vader straalt als hij over zijn dochter praat. “Het is een heel actief kind, lekker beweeglijk. Ze houdt van trampolinespringen en wil zelfs met me mee hardlopen. Elke woensdag ben ik vrij van werk om lekker met Janne te zijn. Dan gaan we zwemmen, even naar een strandje, bij m’n vader langs, dat soort gezellige dingen.”

Naar Muiden

Het jonge gezin woont in De Krijgsman in Muiden. “Daarvoor woonden we in Weesp. We kregen de sleutel van het huis in Muiden en een paar dagen later werd Janne geboren. Toen was het even alles tegelijk.” Na de verhuizing naar Muiden kreeg Marcel de mogelijk om ook in de vestingstad te gaan werken. "Ik kom weg bij Delta Lloyd bank, wat later Nationale-Nederlanden werd. Daar heb ik grote projecten meegedraaid, zoals productontwikkeling van hypotheken, bancaire producten, operationele processen stroomlijnen. Eigenlijk alles wat met woningfinanciering te maken heeft aan de kant van de verstrekker.” Hij vervolgt: "Ik kwam in contact met Aart en Dirk Streefkerk, de twee directeuren van Streefkerk. De een is makelaar en de ander verzekeringsspecialist. Ze verstaan hun vak gigantisch goed en zijn daar heel druk mee bezig. Ze zochten een manager die als tussenlaag tussen de directie en de medewerkers zou kunnen dienen.”

Lees verder op Extra