Bert Keesman wordt gefeliciteerd met zijn benoeming.
Bert Keesman wordt gefeliciteerd met zijn benoeming. Foto: PvdA Amsterdam

Bert Keesman eerste Weesper in Amsterdamse gemeenteraad

Algemeen


WEESP Weesper Bert Keesman is vanmiddag geïnstalleerd als fractievertegenwoordiger voor de PvdA in Amsterdam. De komende vier jaar zal hij zich gaan inzetten voor Amsterdam en daarmee natuurlijk ook voor het nieuwe Stadsgebied Weesp.

De afgelopen vijf jaar was Bert Keesman fractievoorzitter van de PvdA in Weesp. Dat stokje heeft hij overgedragen aan Sjaak Oostenrijk die nu namens de PvdA zitting heeft in de bestuurscommissie. Keesman stond op plek 16 op de kieslijst en aangezien de PvdA negen zetels haalde, viel hij buiten de boot. Maar doordat om uiteenlopende redenen andere vertegenwoordigers wegvielen, is hij nu alsnog benoemd.
Keesman vindt het belangrijk voor Weesp dat er nu iemand uit Weesp in de gemeenteraad van Amsterdam zit.

“De bestuurscommissie heeft bevoegdheden voor onder andere de inrichting van de openbare ruimte, subsidies, vergunningen en bewonersinitiatieven. Maar veel andere zaken waar we voorheen als Weespers zelf over konden besluiten, worden nu in de gemeenteraad van Amsterdam besloten. Het is daarom extra belangrijk dat daar iemand uit ons stadsgebied in meedraait”, aldus Keesman.