Nora is tekstschrijver, blogger en social media junk. “Een dag geen wifi is een dag niet geleefd.” Volgende week op deze plek: Harm van de Kuil.
Nora is tekstschrijver, blogger en social media junk. “Een dag geen wifi is een dag niet geleefd.” Volgende week op deze plek: Harm van de Kuil.

FOMO

Kauwend op een croissant zit ik zondagmiddag gebogen over m’n telefoon. Verschillende informanten – of tegenwoordig kun je dat ook je ‘spionnenleger’ noemen – sturen me updates, foto’s en video’s van de triatlon. Terwijl ik m’n schouders en benen nog een keer insmeer met factor 30, zie ik heroïsche beelden op mijn scherm verschijnen van sportieve Weespers, waarvan veel bekenden, die zich door de kou en de regen heen ploeteren. En van toeschouwers die in regenjassen hun verkleumde handen op elkaar slaan om de sporters aan te moedigen. 

Ik ben er niet bij, want ik ben op vakantie in Frankrijk. Hier is het niet per se bloedheet, maar in elk geval wel droog en zonnig. “Die regen! Echt heel jammer voor de deelnemers en het publiek." Jur laat me foto’s zien die hij net doorgestuurd heeft gekregen. We lachen om een van de paraplu's in het publiek waar ‘merde, il pleut’ op staat. “Blij dat wij hier in de zon zitten",zeg ik, maar ik weet niet of ik het meen. Ik voel namelijk een onrustig, jaloers steekje in mijn buik.

Dit hele tafereel is ongeveer een kopie van vorige week zondag. Ook toen zat ik in de Franse zon, met een croissant en café-au-lait op m’n telefoon te speuren. Niet naar triatlonbeelden, maar wel naar filmpjes en getuigenverslagen van het Concert aan de Steiger. Daar hoefde ik niet lang naar te zoeken, want Facebook puilde uit van jubelverslagen, video’s van een meezingende meute en feestfoto’s, waardoor ik direct zin kreeg om Hazes aan te zetten en een biertje open te trekken. Ik ben dol op dit feest bij het Helletje. Net als dat ik dol ben op de triatlon in Weesp. De sfeer, de gezelligheid, de kriebels! Precies die kriebels voel ik nu ook, terwijl ik ongeveer 700 kilometer zuidelijker zit. Het leek een goed idee om onze zomervakantie na de zomer te plannen. Dan is het wat rustiger, geen gillende kinderen enzo, goedkoper ook. Allemaal waar. Maar damn, ik was even vergeten dat september ook een hele goede maand is om wél in Weesp te zijn. I love vakantie, maar volgend jaar moeten we het iets handiger plannen. Ik wil die leuke feestjes in Weesp niet meer missen.