Centrumverbod lange vrachtwagens

WEESP Sinds deze week is het voor vrachtwagens langer dan 10 meter verboden om de binnenstad van Weesp binnen te rijden. Overtreders worden nog twee weken gewaarschuwd, daarna volgen sancties, laat de gemeente weten. Alleen de grote supermarkten ontspringen de dans.

De maatregel is genomen om uitstoot en verkeersoverlast van zwaar verkeer terug te dringen en gaat in op maandag 19 september. Op alle wegen die vanaf de binnenring naar de binnenstad leiden zijn inmiddels verbodsborden geplaatst. Ze staan aan het begin van de Herensingel, M. Nijhoffstraat, Jan Tooropstraat, Casparuslaan en Prinses Irenelaan en alle andere mogelijke ingangen waar vrachtwagens langer dan 10 meter door zouden kunnen rijden.

Terugdringen overlast 
Jan van der Does, portefeuillehouder Verkeer, Vervoer en Luchtkwaliteit: "Met dit verbod geeft het bestuur van stadsgebied Weesp gehoor aan bewoners die al jaren in de binnenstad overlast ervaren, veroorzaakt door grote vrachtwagens met opleggers." Dit bleek uit een enquĂȘte en een onlinebijeenkomst die is gehouden onder bewoners en ondernemers.

Uitzondering
Voor de grote supermarkten in de binnenstad geldt een uitzondering. Volgens de gemeente zou het verbod anders leiden tot een onaanvaardbare, dagelijkse toename van kleinere vrachtwagens.