Birthe Blom, Joël Waterman en Amber Docters van Leeuwen
Birthe Blom, Joël Waterman en Amber Docters van Leeuwen Foto: Helix Trio

Cellist Pieter Wispelwey en Helix-trio in Van Houtenkerk

Cultureel

WEESP Het is de Stichting Chamber Music Weesp weer gelukt een paar top-musici naar de Van Houtenkerk te halen: zaterdag 1 oktober komt cellist Pieter Wispelwey naar Weesp om samen met het Helix trio een gevarieerd programma uit te voeren met Schubert, Beethoven, Enescu en Arensky.

Vier kamermusici met een brede internationale achtergrond en ervaring staan garant voor een fantastisch concert. Voor de pauze speelt het Helix Trio, bestaande uit Birthe Blom (viool), Joël Waterman (altviool) en Amber Docters van Leeuwen (cello) het strijktrio D471 van Franz Schubert en het Beethoven Strijktrio opus 3. 

Na de pauze volgt een aubade van George Enescu waarna Pieter Wispelwey aansluit voor het prachtige kwartet met twee celli van Anton Arensky.

(Tekst gaat verder na de foto)


Pieter Wispelwey 

Kaarten à € 25,- vooraf te bestellen via www.wcmf.eu. Met uw stadspas met Groene Stip slechts € 5,-, te bestellen via  e-mail met vermelding van het nummer Stadspas-Groene Stip via organisatie@wcmf.eu. Jeugd tot 21 jaar betaalt € 8,50.

Datum: zaterdag 1 oktober 2022 van 20.00 – 22.30 uur Locatie: Van Houtenkerk Oudegracht 69 Weesp.

De Stichting Chamber Music Weesp stelt zich ten doel om kamermuziek op hoog niveau te promoten. Dat doet zij o.a. door een jaarlijks internationaal kamermuziekfestival te organiseren en door het verzorgen van concerten met topmusici. De locatie is de Van Houtenkerk, een prachtig jugendstil kerkje met een schitterende akoestiek, gerestaureerd door Stadsherstel Amsterdam.