Traagheid troef bij verkeersplannen

WEESP Er wordt halsreikend uitgekeken naar de Waterlinie, zoals de nieuwe verbindingsweg bij nieuwbouwwijk Weespersluis gaat heten. Maar de opening van deze rondweg, die Weesp vanaf de Hogeweyselaan en Leeuwenveldseweg gaan aansluitend op de A1, is weer verschoven. 

Met name de bedrijven op Industrieterrein Noord zouden liever vandaag dan morgen via deze weg de snelweg opgaan. De verbindingsweg zou eerst afgelopen zomer gereed zijn, maar dit werd verplaatst naar het einde van dit jaar. En nu blijkt het april 2023 te worden. Dit wordt bevestigd door ontwikkelingsmaatschappij GEM. Volgens de projectleider betreft het geen (nieuwe) vertraging, maar een misverstand over de datum van oplevering.

Ook bij andere verkeersprojecten is het traagheid troef. Zo kan de voetgangersoversteekplaats op de Bloemendalersingel er pas in het eerste kwartaal van 2023 komen. En ook voor de rotonde bij de Leeuwenveldseweg - al jaren een hoofdpijndossier - blijkt pas in 2023 een oplossing te verwachten. Weesp kwam er niet uit, maar op het gemeentehuis van Amsterdam wordt blijkbaar enorm geworsteld om van dit verkeersplein iets veiligs te maken.

Is een pot verf voor een zebrapad zo moeilijk te regelen?