Afbeelding
Foto: Brian Elings

‘Dit is nog maar het begin’

Mensen Zaterdagportret

Positiviteit, passie en doorzetten. Dat zijn de drie kernwoorden waar professionele kickbokser Marieke Calis (27) uit Nigtevecht altijd in heeft geloofd. Pas geleden won ze het wereldkampioenschap kickboksen in Den Haag en mocht ze de belt in de B-klasse Muay Thai mee naar huis nemen. Daarnaast is ze dit jaar ook Nederlands kampioen geworden. Wat haar geheim is? “Altijd in jezelf blijven geloven!” 

We hebben met Marieke afgesproken bij kickboksschool Jeff’s Gym in Weesp, een van de plekken waar Marieke traint en ook training geeft. Tussen de bokszakken door is de jeugd hard aan het trainen. Als Marieke met haar twee gewonnen prijzen de ruimte binnenkomt, vraagt een meisje aan haar: “Wow, heb jij dat gewonnen?” Met een grote glimlach geeft Marieke antwoord op haar vraag en zegt: “Als jij net zo hard traint als ik dan weet ik zeker dat jij nog beter wordt dan ik!”

We beginnen het gesprek door eerst kort terug te blikken naar het moment dat Marieke afgelopen september wereldkampioen werd. “De dag van het wereldkampioenschap was ik eigenlijk best relaxed en niet per se superzenuwachtig”, begint de kampioen te vertellen. “De echte zenuwe..