Flat 113 presenteerde onder andere jarenlang een groot aantal artiesten tijdens het Sluis-en-bruggenfeest.
Flat 113 presenteerde onder andere jarenlang een groot aantal artiesten tijdens het Sluis-en-bruggenfeest. Foto: Harry Smit/Facebook Flat 113

Weesper Vereniging wil onderzoeken wat jeugd wil

Algemeen

WEESP De Weesper Vereniging heeft de bestuurscommissie van stadsgebied Weesp een voorstel gedaan voor een onderzoek naar uitgaansgelegenheden voor de jeugd in Weesp. 

Dit projectvoorstel is gebaseerd op het amendement op de begroting 2022 van de gemeente Weesp, waarin geld beschikbaar is gesteld om nog dit jaar onderzoek te doen naar de wensen van jongeren in Weesp naar een eigen uitgaansgelegenheid. De insteek van het amendement was om te bekijken of oude tijden in een nieuw jasje kunnen herleven, waarbij de oude tijden verwijzen naar de jeugdcentra POC, ‘t Vosje en Flat 113.
De Weesper Vereniging heeft op basis van dit amendement een uitgebreid onderzoeksvoorstel geschreven, waarbij de jongeren van Weesp zelf het onderzoek gaan uitvoeren. “Dit lijkt ons een veel betere aanpak dan het onderzoek uitbesteden aan een extern commercieel bureau, want zo kun je de jongeren van Weesp meteen intensief betrekken bij een onderwerp dat hen direct aangaat en interesseert”, laat de Weesper Vereniging weten.

De Weesper Vereniging wacht nu op antwoord. “De gemeente heeft tot nu toe zelf nog geen onderzoek gedaan of een extern onderzoek ingesteld. Daarom leek het ons als vereniging een goed moment om deze aanvraag in te dienen. De vraag is of wij als vereniging met dit voorstel aanspraak kunnen maken op het budget dat dit kalenderjaar is gereserveerd voor dit onderzoek. Het wachten is nu op een reactie. Behalve een ontvangstbevestiging hebben we nog niet van de bestuurscommissie gehoord”, schrijft de Weesper Vereniging, die heeft begrepen dat dit op de agenda voor 24 oktober staat.